torsdag den 17. maj 2012

Dåse-o-maniac

De sidste par dage har jeg ligget syg på sofaen, og tiden er gået meget langsomt. På et tidspunkt lå jeg og kiggede rundt i stuen og så lagde jeg mærke til hvor mange blikdåser jeg egentlig har fået skrabet sammen. I dag har jeg så kigget efter i køkkenet og hvor jeg ellers kunne have dåserne stående, og jeg har 24 store og små blikdåser. Desuden ved jeg at jeg har nogle ude i kolonihaven også. Men hold nu op altså, hvor er det mange. Dertil kommer min stor samling af Erik Kold plastdåser, samt nyere metaldåser fra f.eks. Søstrene Grene og Tiger.
Langt de fleste af mine gamle dåser er fyldt op med ting og sager, så det er ikke ren samlermani. De er faktisk i brug, men alligevel synes jeg det er lidt vildt med alle de opbevaringsløsninger. Jeg er nogenlunde god til at smide ting ud, og jeg samler ikke på hvad som helst, men dåser, dem har jeg svært ved at lade stå. Skulle jeg vælge en favorit, så ville jeg måske være nødt til at inddele i kategorier. Mit favorit dåsefund er den grøngule Ira dåse, som jeg fandt på et marked til omkring 20 kr. Min favorit yndlingsdåse er den lille blå-røde thedåse fra Irma, med russiske bogstaver. Den fandt jeg på gul og gratis engang og den er så lille og fin. Min favorit pyntedåse er helt sikkert mit nyeste dåsefund, den store runde dåse med tidsperioder og kjoler på. Farverne, teksten og tegningerne er bare så smukke og gennemførte, og den er så flot at den godt bare må stå til pynt, uden at have andet formål.
Til sidst er min favorit praktiske dåse. Det er den flade brødkasse med mintgrønt låg. Den fandt jeg sidste sommer på loppemarked i Århus. Jeg er vild med at en gammel sag fra 50erne-60erne kan bruges i et moderne køkken hver eneste dag, og samtidig tilføje hygge og glade dage.

Sikke en smøre om dåser - jeg må nok indrømme at jeg er glad for deres farver, former og praktiske formål. Jeg har stadig nogle drømmedåser som jeg godt kunne tænke mig, bl.a. en lyserød Ethel von Horn Ira dåse og en Bjørn Wiinblad dåse i de meget farvestrålende farver.








14 kommentarer:

  1. Det er en fin samling og fine farver

    SvarSlet
  2. En rigtig flot samling - har selv en svaghed for gamle dåser:-)

    SvarSlet
  3. Wow!!! For en fantastisk samling!!! Jeg samler på Ira-dåser, men har bare noen få.... Utrolig fine:-)))

    Fin onsdag til deg!!
    Klem Fru Samuelsen

    SvarSlet
  4. Pretty! Thiѕ ωаs a really wonderful ρоst.
    Τhank you for pгoνiding thеse detailѕ.



    my ωeblоg - http://www.nuke-vfx.com/

    SvarSlet
  5. We would advocate stopping by the beneficial internet site for much more facts.


    Also visit my blog; www.oldtownspace.net

    SvarSlet
  6. aww jeg er osse vild med dåser hold nu op de er skønne dine

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...