torsdag den 19. januar 2012

A work in progress

Jeg vil gerne officielt introducere kolonihaven for jer. Den fylder nemlig meget i min hverdag, og de mange ting der skal gøres tager tid, men hold op hvor jeg synes det er begyndt at pynte.
I første omgang har vi lavet grovarbejdet. Da vi overtog haven var den fyldt med affald i form af rustne grill, havemøbler med defekter, gamle og uduelige materialer og alt alt for meget haveaffald der ikke var kørt væk. Så vi brugte noget tid i efteråret på at muge ud, så vi bedre kunne se mulighederne.



På bagsiden af huset var der fuldstændig groet til med stokroser, og de er jo dejlige, men den jord de stod i gik helt op til husets beklædning, så alle brædder var rådne i bunden. Det måtte skiftes og det fik vi gjort i efteråret 11'.


I samme omgang blev vi enige om at vores lille kolonihavehus skulle fortsætte med at være rødt, og at udhæng, dør og vinduer skulle være hvide. Så bagsiden og døren blev malet, så det bedre kunne holde til vinteren.


Efter at have tilbragt lidt tid i haven og huset stod det klart at det gamle asbest tag måtte af. Der var huller i det, og huset, som er 15m2, virkede lidt fugtigt. Svigerfar fik fat i noget meget fikst tag, og i januar 12' blev taget skiftet. Nu skal detaljerne bare finpudses, dvs. udhæng skal tilpasses og males.



Næste store projekt er de indvendige lofter og vægge. I den ene ende af huset er der lavet loft, men i den anden er der helt åbent op til taget. Det er i samme ende spisebordet står, så vi har tænkt at det giver masser af lys og luft, hvis vi laver loft op i kip. Samtidig bliver der to bjælker synlige, og det synes jeg giver en skøn kolonihavestemning. Vi går igang med projektet så snart vi har materialer og arbejdskraft til det.



Når vi engang er færdige med det grove arbejde, er der selvfølgelig en masse andre ting der skal laves.
Vi vil gerne have udskiftet alle brædder rund om huset, for de er alle i semidårlig stand. Og så skal huset jo males igen, både indvendigt og udvendigt. Og vinduerne skal have ny kit rundt langs ruderne, og de skal males. Og der skal laves ny udvendig karm til vinduerne. Og så skal vi have genopbygget det overdækkede terrasse der splintrede i stormen, og der skal også lægges fliser ved samme terrasse. Og så skal vi have fundet noget trægulv til huset osv. osv. osv.

Og det er kun al husarbejdet. Der skal jo også ordnes have og laves planer for den. Jeg glæder mig til det og til at opdatere herinde.

9 kommentarer:

  1. Glæder mig til at følge med i din kolonihave og på din blog :o)
    Vi købte selv en kolonihave i 2010 som rigtig kom i brug sidste år, der var også en masse der skulle laves både udvendigt og indvendigt...
    Jeg regnede med at familien, vi er 5, bare skulle overnatte engang imellem men vi blev sørme boende fra maj til slut september ;o)
    Tænk sig vi har 200 m2 til daglig men kunne sagtens leve på de 65 m2 :o) Jeg er heller intet havemenneske, kender kun navnene på 10 blomster sådan ca ;o)
    God arbejdslyst

    SvarSlet
  2. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...